Пълен обрат придоби разследването на корупционния скандал избухнал по време на последния кръг от румънското първенство.

Преди двубоя от последния кръг - градското дерби на Клуж между едноименния тим и Университатя, четирима души бяха арестувани в местен ресторант, а в тях бяха открити 1,7 милиона евро.

Първоначалните информации бяха, че парите са дадени от Клуж, който победи в мача и спечели титлата, за да се подкупят играчи на Университатя.

Разследването до момента обаче показва друга версия – милионите са били дадени от президента на Стяуа Джиджи Бекали на колегата му в Университатя Антон Добош, който е трябвало да стимулира играчите си.

При равенство или победа на неговия тим, Стяуа щеше да стане шампион и тимът от Букурещ щеше да заеме мястото на Румъния в групите на Шампионската лига, а не да играе квалификации.

Титлата обаче отиде в ръцете на Клуж, който стана първият отбор извън столицата, който печели първенството от падането на комунистическия режим насам.

Самият Бекали потвърди, че 1,7-те милиона евро са негови, но отрече те да са били предвидени за нещо незаконно, въпреки това, според румънското законодателство, може да бъде осъден на 12 години затвор.

На съд може да идат и босът на Университатя Клуж Антон Добош, който е бивш играч на Стяуа, вицепрезидентът на столичаните Теа Спонте и собственикът на ресторанта, в който те са срещнали, носейки милионите със себе си.