Трите големи фигури в Милан – президентът Силвио Берлускони, изпълнителният директор Адриано Галиани и треньорът Филипо Индзаги са се обединили около мнението, че клубът трябва да привлече бразилския плеймейкър на Шахтьор Донецк Дъглас Коща.

Триото си е направило среща в покрайнините на Милано, където е резиденцията на бившия италиански премиер. На нея е бил обсъден прогресът на „росонерите“ и перспективите на трансферния пазар.

Основната тема на разговор се въртяла около това към коя от трансферните цели Есекиел Лавеци (Пари Сен Жермен), Алесио Черчи (Торино) и Дъглас Коща трябва да се насочи целия потенциал на клуба.

Според „Гадзето дело Спорт“ общият извод е бил битка да се води за бразилската перла на Шахтьор, тъй като заради нажежената ситуация в Украйна той може бъде спазарен на по-ниска цена от другите двама.

Клаузата за откупуване на Коща възлиза на 50 милиона евро, но в Милан вярват, че и половината от сумата ще свърши работа – естествено, разсрочена във времето – плюс още 4 милиона, които да се платят на агента на футболиста Киа Джорабчиан.