Словесната война между Пеле и Диего Марадона явно няма да свърши скоро, като последната атака идва от бразилска страна. „Целият свят знае, че Марадона ме обича. Той направо ме обожава,” заяви Пеле.

„Когато стартира телевизионното си шоу в Аржентина, се обади първо на мен. Имаха благотворителен бал в Бока Хуниорс, и аз се отзовах,” обясни той.

Марадона и Пеле, вечните спорещи за призванието „Най-велик” във футболната история, от доста време разменят обиди чрез медиите, и последните коментари на бразилеца идват, след като селекционерът на Аржентина обяви, че конкурентът му трябва „да се върне в музея”.

„Марадона наистина ме обича. Винаги, когато прави някакво събитие, което се нуждае от вниманието на обществото, ме кани мен,” добави още Пеле.

Пеле не пропусна да отговори и на друга нападка на Марадона, който след гола на Луиш Фабиано с ръка заяви, че явно Бразилия е готова на всичко, за да печели. „Мисля, че в този гол имаше по нещо и от двама ни,” иронично подметна Пеле. „Малко от моята игра с глава, и от ръката на Марадона”.