Звездата на Аржентина Лионел Меси вярва, че националният му тим е готов да спечели първия си голям трофей от далечната 1993 година. Нападателят на Барселона пропусна старта на Копа Америка срещу Чили, но се завърна в мача срещу Панама, отбелязвайки хеттрик. Меси бе част от отбора и при победата над Боливия с 3:0.

Според Меси, отличното представяне на Аржентина до този момент, дава отлични шансове на тима му за нещо повече. Аржентинецът често е порицаван, че въпреки огромните си успехи на клубно ниво, в националния тим изпитва сериозни трудности.

„С класирането ни напред ние изсраствам. Справяме се много добре във всички аспекти. Работим заедно от доста време и вече познаваме отлично треньорския щаб, както и те нас. От началото на турнира израснахме много“, коментира Меси.

На четвъртфиналите за Копа Америка, Аржентина ще се изправи срещу отбора на Венецуела.

„Всички ние знаме, че нямаме право на грешки. Идват много трудни мачове за нас. Някои хора мислят, че Венецуела са лесен противник, но това не е така. Никой от нас не мисли, че мястото ни в следващата фаза е гарантирано. Знаем какъв е залогът. Щом отборът на Венецуела е стигнал до полуфиналите, то това не е случайно. Никой не им е дал нищо даром. Не са по-добри от Бразилия, Уругвай или Парагвай, но те заслужиха мястото си“, каза още Меси.