Аржентинската звезда Лионел Меси, който в мача срещу Гърция се превърна в най-младия в историята на „гаучосите” капитан обяви, че ще събере една от най-популярните съвременни банди – Oasis за партито на националния отбор, ако той и неговите съотборници успеят да спечелят световната титла.

Звездата на Барселона разкри, че неговата любов към манчестърската група е запалил неговият съотборник в националния отбор Карлос Тевес на 10 юни, когато двамата са седели един до друг в самолета в полета за ЮАР.

Тевес му е предоставил два диска на групата и Меси още по време на полета ги е прослушал.

Носителят на "Златната топка" разкри, че целият тим на Аржентина слуша хитовете на манчестърската група и ако вдигнат световната титла, аржентинците ще направят всичко по силите си да накарат Ноел, Лиъм и останалите от групата да се съберат отново и да пеят на партито по случай техния триумф.

„Аз бях обещал на Карлито да изслушам няколко техни диска, защото откакто отиде да играе в Манчестър Юнайтед само за тях говори. Само, че все не ми оставаше време и ми се отдаде чудесен шанс да ги слушам по време на полета ни до ЮАР. Тевес ми даде първите им два албума. Може би очаквах повече, но това бяха едни от най-добрите парчета, които съм слушал някога. Те са много впечатляващи. Техните песни са невероятни”, коментира Меси.

„Трябва да кажа, че Supersonic и Live Forever са ми любимите песни. От самолета към ЮАР не спирам да ги слушам, дори в съблекалнята преди мач и в автобуса на отиване към тренировки и към стадионите. Гледах концертите им в YouTube и изглежда невероятно преживяване да ги гледаш на живо"..

"Питах Карлито кога можем да отидем да ги гледаме на живо в Лондон или Манчестър, но той ми каза, че са се скарали и разделили. Показах и на останалите момчета в отбора техните песни и всички момчета се влюбиха в тях. Съгласихме се, че ако спечелим световната титла, ще поканим Oasis да пеят на партито ни. Само да си кажат цената", каза още Лионел Меси.