Отборът на Аржентина победи с 1:0 Бразилия в контролен мач, играл се в Рияд, Саудитска Арабия. Единственото попадение падна в 14-ата минута и бе дело на Лионел Меси.

Аржентинската легенда се завърна в игра за "гаучосите", след като през изминалите три месеца изтърпяваше наказание заради червения си картон при победата над Чили за третото място на Копа Америка. 

Бразилците започнаха по-уверено и в 10-ата минута спечелиха дузпа, след като Габриел Жезус бе препънат от Леандро Паредес. Нападателят на Манчестър Сити застана на бялата точка, но ударът му премина встрани от вратата.

Четири минути по-късно Меси спечели дузпа за своя тим, след като бе препънат от Алекс Сандро. Капитанът се нае с изпълнението, но подобно на Жезус стреля слабо. Вратарят Алисон парира, но при добавката Лео нямаше как да сгреши - 1:0 за Аржентина.

БГНЕС
15 снимки

Следващата сериозна опасност пред Алисон дойде в 31-вата минута, когато Меси шутира, но противников футболист изби с тяло. 

В последната минута на първата част Меси пропусна още по-добра възможност, когато почти се оказа сам срещу вратаря, но стражът на Ливърпул спаси.

През втората част Жезус получи възможност се измъкна при контраатака, но загуби предимството си, след като се забави с удара и в крайна сметка не произлезе нищо.

Последваха няколко опита на  Меси да удвои резултата, но те не се оказаха проблем за вратаря. 

Лаутаро Мартинес бе изключително близо до реализиране на попадение в 80-ата минута, но изстрелът му профуча над гредата. Това се оказа и последната опасна ситуация в срещата.