Аржентинският национал Лионел Меси заяви, че ще защитава цветовете на страната си на предстоящите Олимпийски игри, въпреки позицията на Барселона по въпроса.

Преди четири години аржентинците не инкасираха и гол, по пътя към завоюването на златото на предишните Игри, когато Парагвай взе среброто, а Италия трябваше да се задоволи с третото място.

Тази година се очаква Аржентина да излезе с много силен състав в Пекин за защитата на първото място. От Висшата лига – Карлос Тевес и Хавиер Масчерано ще се присъединят към националния отбор. От Ла Лига пък Серхио Агуеро, Фернандо Гаго и Гонзало Игуайн, заедно с Меси ще помагат на Аржентина.

От каталунския гранд се опитаха да спрат 20-годишния Лео да замине за Китай, тъй като в противен случай ще трябва да изпусне първите срещи на Барса в Шампионската лига.

„Отивам на Игрите, каквото ще да става. Истината е, че не знам как точно ще се разреши цялата ситуация. Няма съмнение само в едно – заминавам за Китай”, заяви Меси.

„Имам много големи надежди за представянето ни в Пекин. Доволен съм, че Агуеро ще е с тима, нямам търпение да играя с него”, добави звездата на Барса.