Звездата на Аржентина и Барселона Лионел Меси заяви, че се намира в отлични взаимоотношение със селекционера си Диего Марадона, отговаряйки по този начин на твърденията, че двамата не си говорят.

Меси е остро критикуван за представянето си с националната фланелка и слабата кампания на Аржентина в квалификациите за Мондиал 2010. След две загуби през септември, тимът на Диего Марадона се свлече до пета позиция в класирането.

„Не е вярно, че той не ми говори. Взаимоотношенията са ни фантастични и той се държи прекрасно с всички други футболисти”, заяви Меси пред аржентинско радио.

„Не може да сравнявате представянето ми в Барселона. Там тренираме заедно всеки ден, докато с националния тим е трудно да сме заедно два дена и да играем много добре”, продължи Меси.

„В Барселона до себе си имам прекрасни футболисти. В националния отбор на Аржентина има също футболисти, които могат да играят както ние в Барса. Разберете обаче, че не мога да печеля мачове сам. Отговорността е на целия тим и трябва да излизаме за победа във всеки мач”, сподели още талисманът на Барса.