„Грешка е Аржентина да бъде сравнявана с Барселона, тъй като каталунците са колектив от доста по-дълго време”, смята Лионел Меси.

Аржентинците започнаха лошо участието си на Копа Америка с две равенства, преди да разбият Коста Рика с 3:0 във финалния мач от групата си. В събота на „гаучосите” им предстои четвъртфинал срещу Уругвай. Меси също бе доста критикуван за представянето си на турнира, като някои дори предположиха, че той ще се откаже от националния тим, за да се концентрира върху Барселона.

„Никога не ме е интересувало какво се казва в пресата и никога няма да ме интересува. Не мисля, че някой обича да го обиждат и освиркват. Най-много ние искаме да направим нещата както трябва”, сподели нападателят. „Грешка е да сравняваме този тим с Барселона. В Барселона работим заедно от дълго време. В националния отбор се опитваме да правим нещо подобно, задържайки топката и диктувайки темпото на играта”, продължи Меси.

Аржентина се надява на първи голям трофей от 1993 година, когато стигнаха до титлата на Копа Америка. „Трябва ни трофей. Отдавна не сме печелили такъв”, завърши Меси.