Аржентинският национал Лионел Меси обяви, че не желае да бъде сравняван с легендарния си сънародник Диего Марадона. Плеймейкърът на Барселона направи това изказване преди контролата на „гаучосите” с Австралия в Мелбърн тази нощ.

Въпреки присъствието на Карлос Тевес, Габриел Хайнце и Ернан Креспо в състава, определено Меси бе във фокуса на медийния интерес.

Въпреки че самият Марадона обяви младия футболист за свой наследник, 20-годишният Меси настоява, че тези сравнения са прибързани и незрели.

„Отговарял съм на този въпрос толкова много пъти във всички краища на света,” коментира пред журналистите звездата на Барса. „Но Марадона винаги ще си остане единствен и за мен е чест да ни сравняват. Знам, че все още се уча, млад съм, развивам се като играч и ще продължа да давам най-доброто за националния отбор.”

Мачът между Австралия и Аржентина трябваше да се играе през юни, но от южноамериканската страна помолиха за отлагане, за да съберат пълния си състав.

Австралия обаче няма да разчита на звездите си Марк Видука, Хари Кюъл, Тим Кейхил и Брет Емертон. Защитникът на Уест Хем Лукас Нийл е на линия и ще носи капитанската лента.