Аржентина победи с 2:1 Уругвай в световна квалификация, която се игра снощи в Буенос Айрес. В герои за домакините се превърнаха звездите на тима Лионел Меси и Серхио Агуеро, който отбелязаха двата гола за победителите.

Нападателят на Барселона откри резултата още в 6-ата минута на мача, когато след солова акция през бранителите на гостите успя да вкара първото попадение в срещата. Голът допълнително окрили „гаучосите”, които показаха завидна класа.

Само осем минути по-късно Серхио Агуеро покачи на 2:0 и допълнително улесни своите съотборници. В края на първата част падна и единственото попадение за Уругвай, като то бе дело на Лугано в 40-ата минута.

С този успех възпитаниците на Алфио Басиле се изкачиха на второ място в групата с актив от 16 точки, докато Уругвай са на пета позиция.

Отборът на Парагвай победи Колумбия с 1:0 като гост и се утвърди на върха на класирането след деветия кръг на световните квалификации по футбол в зона Южна Америка. Салвадор Кабаняс отбеляза единственото попадение в деветата минута с удар от 30 метра, след като вратарят на домакините Агустин Хулио подцени изстрела и остана изненадан. Така Парагвай събра 20 точки и има 4 точки повече от Аржентина.

В друг мач от квалификациите Боливия победи Перу с 3:0 след два гола на Хоакин Ботеро и се измъкна от дъното на класирането. Ботеро стана най-добрият реализатор в историята на националния отбор на страната си със 17 попадения.