Българският национал Николай Михайлов не получи един от редките си шансове за изява този сезон. По принцип той пази за своя Мерсин в турнира за Купата на Турция, но сега дори не беше в групата при отпадането от Фенербахче. 

Грандът от Истанбул победи с 4:1 и с общ резултат 6:2 изхвърли тима на родния национал. Битката между двата тима беше на четвъртфиналите на турнира, като беше отложена със седмица заради стрелбата по автобуса на "фенерите" преди десетина дни. 

Иначе всичко в този мач като интрига приключи рано-рано. Дирк Каут вкара два гола в 7-та и 32-та минута, за да убие всякаква неяснота. Между попаденията му, в 29-та минута, червен картон получи Ефе Йозарслан от състава на Мерсин и всичко се реши.

Али Хасан Калдъръм в 50-та и Джанер Еркин в 62-та минути оформиха погрома за противниковия тим, а Марко Футач вкара само почетно попадение за Мерсин в 72-та минута, но той не стигна за нищо. 

Така Фенербахче стигна до полуфиналите, където ще срещне тима на Бурсаспор. Първият двубой е на 29 април, а на този етап от надпреварата се играе на разменено гостуване.