Трима турски футболни фенове са приети в болницата, след като бяха намушкани с ножове по време на меле между групички привърженици на Бешикташ и Бурсаспор.

Схватката между запалянковците се разразила преди мача между двата отбора днес. Анадолската агенция информира, че още един човек, чиято самоличност не е установена, но най-вероятно той е попаднал случайно на мястото на инцидента, е намушкан с нож и също се намира в болницата.

Хиляди фенове на Бешикташ хвърляха камъни и бутилки, а също така и атакуваха полицейския кордон, за да се сбият с близо 1200 запалянковци от Бурса, дошли да подкрепят зелено-белите на стадион Исмет Иньоню. Телевизионните канали показаха как полицията използва гумени куршуми и сълзотворен газ, за да въдвори ред в сблъсъците.

Двата отбора не се обичат особено от 2003-а година насам, когато Бешикташ не се напрегна особено срещу конкурент на Бурсаспор в тогавашната битка за оцеляване. В резултат на поражението на орлите, Бурсаспор изпадна от турската Суперлига, а феновете им намразиха Бешикташ завинаги и при всяка възможност са изразявали отношението си.