Мексико започна подготовката си за Световното първенство по футбол, след като треньорът Хавиер Агире събра само местни таланти. Повечето от тях са млади момчета и футболисти от мексиканската лига, които са направили впечатление този сезон.

Агире откри тренировъчната работа със 17 футболисти, но едва ли голяма част от тях ще бъдат до края тук. По-голяма част от водещите звезди в мексиканските клубове получиха почивка и в момента не тренират. Петима от събраните от Агире играчи са от състава на Чивас (Гудалахара), най-добрият мексикански отбор този сезон. Ацтеките планират минимум 10 мача до началото на Световното първенство в Южна Африка, като именно те ще играят първи срещу домакините.

Една от планираните им контролни срещи с Португалия, насрочена за 30-и май на южноафриканска земя, вече е отменена, съобщи директорът на националните отбори на Мексико Нестор де ла Торе. За същата дата мексиканците ще търсят друг противник.

Причината за отменения мач е желанието на треньора на Португалия Карлос Кейрош отборът да не пътува прекалено, а да играе мачове на близки разстояния поне до старта на първенството.