Мексико ще е представителят на Северна Америка на подгряващия Мондиал 2018 турнир на ФИФА - Купата на Конфедерациите. Тази надпревара се провежда година по-рано в страната-домакин Русия и се смята за официалната репетиция за Световното първенство. 

"Ацтеките" стигнаха до тази надпревара след победа с 3:2 след продължения над големия си местен съперник САЩ. Двете страни бяха спечелили двете континентални надпревари и трябваше с плейоф да определят коя ще участва в Купата на Конфедерациите. 

В редовното време мачът завърши 1:1. Хавиер Ернандес откри за мексиканците още в 10-та минута, но само пет по-късно Джеф Камерън с глава изравни, засичайки центриране на Майкъл Брадли от пряк свободен удар. 

Нови попадения в редовното време не паднаха и се стигна до продължения. В тях Орибе Пералта даде преднина на "ацтеките" в 96-та минута, но Боби Ууд изравни в 108-та след хубава контра на американците. 

И тъкмо когато изглеждаше, че всичко ще се реши от дузпите, мексиканците вкараха трети гол чрез Паул Агилар и хвърлиха в екстаз своята публика по трибуните.