Нападателят на Фулъм Раул Хименес вкара един гол и подаде за друг при победата на Мексико с 2:0 над САЩ в контролна среща, която се игра в Гуадалахара.

За мексиканците това бе първа победа над този съперник след серия от седем мача, в която бяха допуснаха пет поражения. Сега обаче успехът бе по-сладък, тъй като това бе първо поражение за новия старши треньор на американците Маурисио Почетино в едва втория му мач начело.

Мачът обаче ще се запомни най-вече с оттеглянето от националния отбор на капитана на домакините Андрес Гуардадо. 38-годишният полузащитник напусна игра в 182-рия си мач с националната фланелка в 19-ата минута, като бе бурно аплодиран от публиката в Гуадалахара, където започна професионалният му път с екипа на Атлас.

Хименес даде преднина на Мексико веднага след това - в 22-рата минута, като реализира първото си попадение от повече от година с националния екип. В 49-ата минута той асистира на Сесар Уерта, който оформи крайния резултат.

За "Ел Три" това е 24-та победа в 29 мача срещу САЩ на територията на Мексико. В съперничеството американците имат само един успех на територията на южните си съседи./БТА