Отборът на Мексико разби Коста Рика с 3:0 като гост и увеличи шансовете си за директно класиране на Мондиал'2010. Младокът Джовани Дос Сантос беше в основата на успеха с гол и две асистенции. Той откри резултата с прецизен удар от 20 метра в края на първата част.

След малко повече от час игра при бърза контраатака нападателят на Тотнъм изведе Гийермо Франко в чиста позиция и той удвои. В 68-ата минута Андрес Гуардадо направи резултата класически отново след брилянтна асистенция на Дос Сантос, информира БТА.

С успеха Мексико се изкачи на трето място с 12 точки, колкото има и четвъртия Коста Рика, който беше лидер преди срещите от седмия кръг на квалификациите.

Хондурас излезе начело в групата с 13 точки след 4:1 над гостуващия Тринидад и Тобаго.

С два гола през първата част се отличи Карлос Павон, а Амадо Гевара и Давид Суасо довършиха съперника през втората част. Почетното попадение за последния в класирането реализира Кери Баптайст пет минути преди края.

САЩ е на второ място също с 13 точки след труден домакински успех с 2:1 над Салвадор. Гостите изненадващо откриха резултата чрез Кристиан Кастийо в 32-ата минута, но четири минути преди почивката Клинт Демпси изравни, след като засече с глава центриране на Лендън Донован. Секунди преди почивката Джоузи Алтиндор донесе победата на американците също с глава след подаване на Донован.

Срещи от световните квалификации по футбол в зона КОНКАКАФ:

Коста Рика - Мексико - 0:3

Хондурас - Тринидад и Тобаго - 4:1

САЩ - Салвадор - 2:1