Мексико си осигури място на четвъртфинал да Копа Америка, след като тази нощ постигна победа с 2:1 над Еквадор в мач от група Б.

Резултатът остави мексиканците начело на групата с максималния брой точки от две срещи – шест. Бразилия и Чили имат по три, лед като по-рано снощи „селесао” победи именно Чили с 3:0.

За Еквадор поражението означава и край на Копа Америка след последния мач от групата. Дори при загуба в последния кръг срещу Чили, Мексико не може да изпусне четвъртфиналното място, тъй като за него са абонирани първите два от всяка група, както и два трети отбора с най-добри показатели.

Нери Кастийо и Омар Браво реализираха головете за Мексико, преди Едисон Мендес да върне едно попадение пет минути преди края.

Мексико излезе напред в резултата в 22-та минута, при единствения пробив на защитника и капитан на тима Рафаел Маркес. Бранителят пусна прецизен пас през центъра на противниковата защита и Кастийо съумя да се възползва от неразбирателство между вратаря на Еквадор Кристиян Мора и Иван Уртадо, за да прати топката в мрежата.

Еквадор не се отказа да търси победа, но на футболистите на Луис Суарес им липсваше завършващия пас. Кристиян Бенитес и Улисес Де ла Крус имаха добри възможности, но не успяха да ги осъществят. Междувременно Уртадо за малко да си отбележи и автогол.

Две смени, направени от наставника на Мексико Уго Санчес доведоха и до второ попадение във вратата на Еквадор. В 80-та минута Куатемок Бланко центрира чудесно от дясно, а Омар Браво засече кълбото и го прати с глава в мрежата зад Мора.

Еквадор нямаше сили да се бори за обрат в последните 10 минути и стигна до почетния гол благодарение на рикошет след изстрел от 20 метра на Мендес.

В последните мачове от група Б Мексико играе с Чили, а Бразилия среща Еквадор.