Мечтите на Мексико за класиране на световните финали по футбол през 2010 година поеха нов сериозен удар след загубата с 1:2 срещу домакините от Салвадор, с което бе вгорчен и дебютът на Хавиер Агире като национален селекционер.

Халфът на домакините Елисео Кинтания вкара победния гол в 86-ата минута от дузпа и изпрати Мексико на незавидното пето място от шест отбора в Зона КОНКАКАФ, съобщава БТА. Четвъртият, за момента Хондурас, играе бараж с петия от Зона Южна Америка.

На първо място остана Коста Рика след успех с 3:2 над Тринидад и Тобаго. Втори е САЩ, победил с 2:1 Хондурас, а третото място, също даващо право на директно класиране, зае Салвадор.

Мексиканският нападател Бланко, който се оттегли от международната си кариера при бившия селекционер Свен-Йоран Ериксон, даде надежди на съотборниците си за нещо повече от загуба в 71-та минута от дузпа. Цял час по-рано Хуан Мартинес пък бе извел домакините напред в резултата.

Настоятелните атаки на Мексико обаче разредиха защитата и Салвадор спечели важния мач с късен гол, паднал след дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Това даде надежди на отбора за първо участие на световни финали от 1982-а година.