Уриел Антуна отбеляза хеттрик, а Раул Хименес се разписа два пъти при победата на Мексико със 7:0 срещу Куба в мач от първия ден на футболния турнир КОНКАКАФ Голд къп. Мачът беше проведен на "Роуз Боул" в Пасадена, американския щат Калифорния.

Антуна беше включен късно в състава на фаворита в турнира Мексико, след като Хорхе Санчес получи контузия в приятелски мач през миналата седмица. 21-годишният нападател изигра едва третия си двубой с националната фланелка, но не разочарова. 

Той откри резултата в третата минута на добавка след удар в гредата на Хименес, а в 44-ата покачи на 4:0 след грешка на вратаря Санди Санчес. Антуна довърши хеттрика си в 80-ата минута след ново спасяване на Санчес и нова добавка.

Звездата на Уулвърхемптън Раул Хименес беше точен в 31-ата и 64-ата минута. Диего Рейес и резервата Алексис Вега също вкараха голове за Мексико, който ще играе втория си мач в Денвър срещу Канада. "Кленовите листа" победиха с 4:0 Мартиника след два гола на Джонатан Дейвид. Мексико "отстреля" съперника си с 30:3 удара и контролираше топката в 66 процента от времето. Куба пък изпрати първия си шут към вратата на мексиканците в 66-ата минута.

В мач от същия турнир Канада победи Мартиника с 4:0 с голове на Джонатан Дейвид, който беше точен на два пъти, Джуниор Хойлет и Скот Арфийлд.