Универсидад де Чили и мексиканският Сан Луис се класираха за фазата на елиминациите в турнира Копа Либертадорес, след като спечелиха последните срещи в своите групи.

Универсидад победи като гост Аурора (Боливия) с 2:1 и зае второто място в група 7 с точка повече от третия Чико. Марко Естрада откри резултата за Универсидад в 14-а минута, но Дерлис Паредес изравни за боливийците шест минути по-късно. Хуан Гонсалес отбеляза победния гол след корнер в 73-а минута.

Убедително на първо място в тази група завърши Гремио, който в последния си мач спечели с 3:0 срещу колумбийския Чико и така помогна на Универсидад да се класира за осминафиналите. Два гола за Гремио вкара Соуза, а третия бе дело на Лео.

В група 8 мексиканският Сан Луис неочаквано се пребори за второто място след победа като гост над Либертад (Парагвай) с 2:0. Сан Луис изпревари на второто място по голова разлика тима на Университарио (Перу), който в последния си мач загуби с 0:2 от последния Сан Лоренцо. Ключов момент се оказа второто попадение за Сан Луис на резервата Хосе Рейес, което направи головата разлика на мексиканците по-добра с един гол. Сан Луис завърши с голова разлика 7:7, а Университарио с 6:7. И двата отбора имат по 8 точки.

Университарио се нуждаеше само от точка срещу Сан Лоренцо, но тимът не успя да измъкне равенство. Автогол на Ронайле Калейра и попадение на Алехандро Гомес преди почивката донесоха победата на Сан Лоренцо и изхвърлиха перуанския тим от турнира. Капитанът на Университарио Нолберто Солано, бивш играч на Нюкасъл и Астън Вила, не започна мача заради контузия, но заради негативния резултат влезе на полувремето. Солано обаче отново се контузи и напусна терена след едва 25 минути игра.

Общо 12 отбора вече си гарантираха участието на осминафиналите на турнира, които ще се играят между 6 и 13 май. Останалите четири отбора ще бъдат определени след срещите в останалите групи в следващите два дни.