Мексикански футболист сътвори уникална глупост, след като в мач за Копа Либертадорес се изкашля в лицето на свой съперник, като по този начин имитира заразяване с върлуващия в Мексико смъртоносен свински грип.

Защитникът на Чивас Гуадалахара Хектор Рейсоно се изкашля в лицето на Себастиан Пенко по време на мача на мексиканския отбор срещу чилийския Евертън.

Чивас успя да завърши наравно 1:1 и по този начин се класира за елиминационната фаза на най-престижния клубен турнир в Латинска Америка.

Мачът обаче със сигурност ще се запомни с безумната постъпка на Рейносо, който все пак се извини за действията си:

„Вече се успокоих, но в онзи момент реагирах по този начин, който може би не беше удачен. Поднасям своите извинения на клуба и на играча. Аз съм част от клуб с голяма история и знам, че ще бъда наказан”, заяви Рейносо.

До момента 15 души в Мексимо умряха от свинския вирус, което постави под въпрос участието на отборите от тази страна в турнира. Чивас и Сан Луис все пак получиха разрешение да играят, но извън родината си.

Редица спортни събития в Мексико бяха отменени, а мачовете от футболното първенство се играят без публика.

ФИФА следи отблизо ситуацията, като е възможно 6 световни квалификации в региона, които трябва да се играят през юни, да бъдат отменени.