Руският президент Дмитрий Медведев ще лети за Любляна, за да окаже личната си подкрепа на Сборная в мача реванш срещу Словения, явяващ се второ "полувреме" на плейофа за СП ЮАР 2010.

Както е известно, първият мач от плейофа, игран в Москва, завърши при резултат 2:1 за Русия. Тогава в президентската ложа на "Лужники" срещата наблюдаваха заедно премиерите на двете страни Владимир Путин и Борут Пахор.

Последният се пошегува, че е бързал да пристигне в Москва преди двете страни да си развалят отношенията заради предстоящата победа на словенските национали. Засега не е известно дали Медведев ще пристигне в Любляна само в качеството си на футболен запалянко или ще съвмести визитата си с провеждането на официалани срещи със словенското ръководство.

По време на първия плейоф руският президент се намираше в Сингапур, но въпреки това не пропусна да наблюдава мача по телевизията. Кадри, на които Медведев се изявява като емоционален поддръжник на Сборная, бяха нееднократно показани по руските ТВ канали.