Отборът на Филаделфия Юниън постигна убедителен успех с 4:2  над Сан Хосе Ърткуейкс при дебюта на бившия вратар на ЦСКА  Райс М'Боли в американското  първенство. Бившият страж на ЦСКА допусна и двата гола след почивката.  

Първо Сам Кронин прониза алжиреца в 59-ата минута от фаул, а  след това и капитанът на гостите Крис Вондоловски бе точен в  70-ата минута с плътен удар с десния крак. Домакините, които бяха взели бърз аванс от 2:0 до 14-ата  минута след голове на Венгер и Ле То, не се притесниха от  изравняването на съперника и на свой ред вкараха нови два гола.

Само 120 секунди след гола на Вондоловски Филаделфия излезе  отново напред в резултата. Точен с удар с глава беше Шенън  Уилямс. Крайното 4:2 оформи Ле То с втория си гол в мача в  79-ата минута. Победата изкачи поне временно Юниън до петата позиция в  Източната конференция. Сан Хосе пък остава едва девети на Запад. В другия мач от снощи лидерът Сиатъл Саундърс взе местното  дерби с Портланд Тимбърс също с 4:2.

Два гола за гостите от  Сиатъл вкара бившият играч на Интер и Нюкасъл Обафеми Мартинс, а веднъж бе точен и Клинт Демпси. Останалите голове в срещата  реализираха резервите Чад Барет за Саундърс и Фанендо Ади за  домакините от Портланд.

В класирането на Запад Сиатъл води с 45 точки от 24 мача, а  Портланд е шести с 31./БТА