Рекордьорът по брой на изиграни мачове за германския национален отбор Лотар Матеус беше посрещнат изключително топло от феновете на израелския клуб Макаби (Нетания), където той ще бъде треньор през новия сезон.

"Много съм доволен, че назначихме на треньорския пост такава популярна личност. Надявам се, че това е позитивна стъпка в германо-израелските отношения, а също така вярваме, че Матеус ще вдигне нивото на отбора ни в следващите две години", коментира при пристигането на германеца финансовият директор на Макаби (Нетания) Андреас Стаматиу.

Макаби (Нетания) ще участва в турнира за купата на УЕФА, но се включва във 2-я квалификационен кръг, след като завърши на 2-о място в Израел миналата година.

Матеус има 150 мача за националния отбор на Германия, седем пъти е бил шампион на страната си с Байерн (Мюнхен), веднъж на Италия с Интер (Милано). Преди да пристигне в Обетованата земя, Матеус е бил начело на националния отбор на Унгария, а също така в Партизан (Белград), Рапид (Виена), Атлетико Паранаензе (Бразилия) и помощник на Джовани Трапатони в Ред Бул (Залцбург).