Петима футболисти на Бешикташ бяха освободени от клуба след поражението с 1:3 от Фенербахче в събота. 

Венсан Абубакар, Валентeн Розие, Ерик Байи, Рашид Гезал и Жан Онана са отпратени от състава поради лошо представяне и несъвместимост с останалите играчи отбора, заяви генералният мениджър на тима Самет Айбаба.

От Бешикташ вече заявиха, че търсят техни заместници.

"Черните орли" заемат пето място в турското първенство след 15 изиграни мача. Те имат актив от 26 точки и изостават с 14 от лидерите Фенербахче и Галатасарай и практически са извън битката за титлата. В европейските турнири представянето на тима е дори по-лошо. Бешикташ е на последното четвърто място в групата си в Лигата на конференциите с едва една точка от пет мача, а преди две седмици тимът отстъпи у дома с 0:5 пред белгийския Брюж.

Байи, който се присъедини към Бешикташ преди само 98 дни, започна единствен от изгонените играчи като титуляр. Гезал и Абубакар влязоха като резерва, Онана остана на пейката, а Розие дори не бе в групата за мача. 

Мнозинството от феновете на Бешикташ останаха доволни от решението на клуба, като привържениците изразиха истинско разочарование от представянето на голмайстора Абубакар. Според потребители на Reddit камерунецът се е подложил на процедура по трансплантация на коса преди двубоя с "фенерите", заради което не е започнал като титуляр и не е имал възможност да играе с глава.