Наставникът на Холандия Берт ван Марвийк заяви след жребия за световното първенство, че се радва от факта, че тимът му е избегнал среща с отбори като Бразилия и Португалия.

„Лалетата” попаднаха в група с отборите на Япония, Камерун и Дания.

"Добре е, че избягнахме група като тази с Бразилия и Португалия. Но аз определям нашата група като много опасна. Ние успяхме да победим Япония в приятелски мач (3:0), но аз констатирах, че това е добър отбор. Камерун е много силен отбор. Физически камерунците са впечатляващи. Добрата новина е, че ние ще играем първия си мач на 14 юни с Дания в Йоханесбург, където ще бъде нашият лагер. Много е важно в началото на първенството да не се изморяваме с дълги пътувания", заяви Берт ван Марвийк.

Ето какво заяви и помощникът треньора на тима Франк Де Бур: "Това е приятна група, но не и лесна. При нашата победа над Япония в приятелския мач ние не заслужавахме да победим. Дания? Играли сме 29 пъти с Дания и сме победили само 11 пъти. . . Този отбор не е подарък. Камерун практикува физически футбол, което малко ме плаши. Много от камерунските национали играят във Франция и в Англия. А с Ето отборът на Камерун разполага с играч, който може да направи разликата в мача във всеки един момент. Всички мислят, че Холандия ще се класира в тази група, но няма да бъде лесно."