Селекционерът на холандския национален отбор по футбол Берт ван Марвайк заяви тази вечер на пресксонфренцията преди полуфинала с Уругвай, че "ще бъде доволен само от световната титла.”

Ето най-интересното от пресконференцията на Ван Марвайк преди полуфиналния мач утре с Уругвай:

- Как ще опишете тактиката на Уругвай?

- Не очаквайте от мен да говоря за тактика на пресконференция. Това, което мога да ви кажа, е, че уругвайците играят със страст, което прави този отбор много опасен. Всеки отбор притежава силните си страни, при Уругвай това е страстта.

- Уругвайският селекционер Оскар Табарес каза, че неговият отбор няма какво да губи. Това опасно ли е?

- На фазата на полуфиналите ние винаги сме фаворити срещу отбори, които няма какво да губят. И ние винаги побеждаваме.

- Определихте ли играчи за евентуално изпълнение на дузпи?

- Ние сме отлично подготвени и за това.

- Как се чувства вашият отбор в навечерието на толкова важен мач?

- Първото нещо, и това е най-важното, че всички са готови да играят. В това число Йорис Матийсен и Робин ван Перси. В неделя на тренировката играчите бяха малко изморени. Днес те вече възвърнаха свежестта си. Те всички са много добре подготвени.

- Снайдер е много добър на това първенство до този момент. Не е ли малко изморен от дългия сезон в Интер?

- Той прави супертурнир и ми прави огромно впечатление. След финала на Шампионската лига той тренираше перфектно. Той е готов на 100 процента и за един треньор такъв играч на 100 процента е благословия. Той е един пример.

- Дирк Кайт изглежда също „много вдъхновен” в този момент, защо за него говорят толкова малко. . .

- Аз четох, че когато Рафа Бенитес прави отбора, той написва първо името на Дирк Кайт на черната дъска. За мен това казва всичко. Начинът, по който Дирк играе, неговата решителност и ентусиазъм са супер за отбора.

- Ариен Робен е обвиняван, че провокира фалове на съперниците и пада лесно. Какво ще отговорите?

- Аз не мисля, че той пада лесно. Той е играч, който предизвиква дуелите, който търси контакта. Логично е, че говорят такива неща за него. Той е един от най-добрите играчи в света. Той се бореше да се завърне след контузия и няма желание да бъде отново контузен.

- Как приемате критиките, че вашият отбор не прави спектакъл?

- Не се печели случайно срещу големи отбори като Бразилия. Ако вкарваш голове, ако създаваш положения. . . Но играчите разбраха през последните две години, че резултатите минават също и през дисциплината. И не е достатъчно само да бъдеш блестящ. . . Ние дойдохме тук с една крайна цел и това е световната титла. Полуфиналът е един етап, който трябва да го преминем. Труден етап. Още не сме щастливи, далече сме от това. . .