Новият селекционер на Аржентина Херардо Мартино беше атакуван още в началото на престоя си начело на тима. Местните медии веднага съзряха конспирация в отсъствието на капитана Лео Меси и според тях звездата на Барселона сам си избира в кои мачове да играе. 

Нападателят се оплака от лека травма след мача на каталунците срещу Виляреал през изминалия уикенд и затова не попадна в сметките на бившия си наставник на "Камп Ноу" за контролата срещу Германия. Това веднага породи слухове, че просто не му се играе в тази проверка. 

Тата даде храна на слуховете, като отрече да я коментира. Единственото му обяснение беше, че ще прати лекаря на аржентинския национален отбор да прегледа звездата още тази седмица. 

"Когато си треньор на звезда като Лео, винаги обстановката около теб е изпълнена със слухове и коментари. На тези неща винаги е трудно постоянно да се обръща внимание в такива моменти."

"Имахме разговор на четири очи с него, изяснихме се. Нищо няма да ви кажа от него, само ще пратя лекаря на отбора в Барселона веднага след контролата ни с Германия", сподели Мартино.