Селекционерът на националния отбор на Аржентина Херардо Мартино разкри това, което всички очакваха - голямата звезда на "гаучосите" Лео Меси не е играл в мача със Салвадор заради травмата си. 

Мнозина мислеха, че всъщност нападателят на Барселона е получил почивка в този мач, защото съперникът не е особено класен. Но се оказа, че всичко се дължи на проблемите с контузията, която аржентинецът получи по време на Ел Класико. 

Заради нея имаше съмнения, че той ще е аут за три-четири седмици. Впоследствие се оказа, че е доста по-лека, но все пак болките не му позволиха да изведе родината си с капитанската лента в тази проверка. 

"Знам желанието на всички и че те изгарят от нетърпение да видят Меси в игра. С всички ни е така. Но срещу Салвадор нямаше как да го пусна. Трябва да сме много внимателни със звезда от неговия мащаб."

"Положението при него беше такова - първия ден беше добре, на втория почувства болка и затова на третия не можах да го използвам. Трябваше да го запазя физически", сподели Мартино. 

Надеждите на треньорския щаб на южноамериканците са да могат да използват голямата си звезда за следващата си контрола със САЩ в началото на следващата седмица.