Бившият наставник на Барселона Херардо Мартино е много близо до селекционерския пост на аржентинския национален отбор. Това потвърди и генералният секретар на местната федерация Мигел Силва. 

Именно Силва сега е силният човек след смъртта на президента на футбола в страната Хулио Грондона. Изборите за негов наследник се очаква да се проведат скоро, но дотогава той ще решава какво да се случва в този спорт в Аржентина. 

И най-важната му задача сега е да намери наследник на напусналия след Световното първенство Алехандро Сабея. Очаква се в най-кратки срокове разговорите с Мартино да приключат и да има повече яснота. 

"Искам да обявя, че Херардо е не само първият, но и единственият ни вариант към момента. Водим разговори с него, стигнали сме до доста напреднал етап. Всички искаме той да е треньорът ни, но това зависи и от факта дали ще се разберем."

"Има важни икономически компоненти, по които трябва да постигнем съгласие. Към този момент всичко е 50:50 - или ще се разберем, или няма да се разберем", заяви Силва пред медиите в родината си. 

Херардо Мартино е без работа, след като прекрати договора си с Барселона заради изключително слабия сезон на каталунците.