След като уволни испанския специалист Пако Айестаран, Пачука назначи за нов старши треньор легендарния нападател на Бока Хуниорс Мартин Палермо.

Палермо вече натрупа опит като треньор, въпреки че не може да се похвали с кой знае какви успехи, дори напротив.

Неговата треньорска кариера стартира няколко месеца, след като сложи край на кариерата си като футболист през 2012 година. Той започна като треньор на Годой Крус де Мендоса.

През 2014 година застана начело на Арсенал де Саранди. Той води отбора в Копа Либертадорес и остана две години начело на отбора преди да нъде уволнен в края на 2015-та.

Неговият най-добър момент като треньор бе в Чили, когато ръководеше тима на Унион Еспаньола. Класира отбора за Копа Либертадорес и постигна много добри представяния в местния шампионат през 2016 и 2017 година.

Финансови проблеми в чилийския клуб принудиха Палермо да напусне.

Мартин Палермо е най-добрият голмайстор в историята на Бока Хуниорс, а освен това е и най-добрият голмайстор в аржентинското първенство. Той спечели три пъти трофея Копа Либертадорес, два пъти Купа Судамерикана, три пъти Суперкупата на Аржентина и веднъж Интерконтиненталната купа. Освен това е ставал седем пъти шампион на Аржентина.