Звездата на Бока Хуниорс Мартин Палермо обяви, че ще прекрати кариерата си на футболист на 19 юни.

Точно на тази дата е последният мач на синьо-жълтите от аржентинския шампионат Клаусура срещу Химнасия Ла Плата. Бока обаче изгуби шансове за титлата след изключително слаб старт на сезона.

Въпреки неубедителното представяне на тима 37-годишният Палермо, известен с прякора си Лудия, показа, че още го бива и вкара 9 гола в 15 мача.

„През последните 2 години се приготвях за моето отказване с психолог. Моето решение е необратимо“, обясни Мартин Палермо колко трудно му е било да реши да се откаже от футбола.

С екипа на Бока Хуниорс Ел Локо има спечелени 6 титли на Аржентина, 2 пъти е вдигал Копа Либертадорес и веднъж световната клубна титла. Палермо започна кариерата си в Естудиантес Ла Плата от 1992 до 1997 година, след което премина в Бока и остана на Ла Бомбонера до 2000-а, когато бе продаден на Виляреал. В Европа той обаче не успя да разгърне пълния си потенциал и през 2003 премина в Бетис, а след това игра малко и за Алавес, преди да се завърне на Ла Бомбонера през 2004 година, където и ще приключи кариерата си.