Ветеранът Мартин Палермо вкара решителен гол за Бока Хуниорс при победата с 3:2 над Велес Сарсфилд в среща от 7-ия кръг на аржентинското първенство.

Този успех сложи край на серията от четири поредни загуби и даде глътка въздух за поставения под напрежение старши треньор на отбора Алфио Басиле. Бока на два пъти изоставаше в резултата, но успяваше да изравни с голове на Себастиан Баталия и на Хуан Роман Рикелме.

В 74-а минута Мартин Палермо се възползва от грешка на вратаря на Велес и с точен удар от 35 метра прати топката в опразнетата врата. Това е трети гол за пет дни за 35-годишния Палермо. Другият аржентински гранд Ривър Плейт продължава с неубедителните си игри и този път загуби с 1:2 при гостуването на Сан Лоренцо. Загубата принуди наставника на Ривър Плейт Нестор Горосито да подаде оставка. Ривър водеше с 1:0, но допусна обрат в последните седем минути на мача. Естудиантес загуби в събота с 0:1 от Архентинос Хуниорс, но продължава да води в класирането с 16 точки, следван от Aрхентинос Хуниорс и Банфилд с по 15.