Бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол, който само преди дни бе уволнен от лондонския клуб, оглавява списъка с потенциални заместници на Марко ван Бастен начело на Холандия.

Директорът на холандската федерация (KNVB) Хенк Кеслер е помолил Йол да не приема други оферти в Европа, преди да бъде разисквано бъдещето на Ван Бастен. Това ще се случи до месец, когато завършва цикълът с квалификации за Евро 2008.

Очаква се Ван Бастен да напусне след шампионата на Стария континент догодина и да стане мениджър на европейски клуб. Той вече има предложения от Аякс и три отбора от Италия.

Според медиите, Йол е идеалният заместник на Марко ван Бастен. „Мартин се вписва перфектно в ролята на национален селекционер, защото прилича много на Дик Адвокаат, Гуук Хидинк и Марко Ван Бастен,” твърди източник от KNVB и добавя:„В Тотнъм той показа, че може да се справя с невероятно напрежение от страна на медии и ръководство. Отборът му винаги е играл атакуващ футбол, той има добри взаимоотношения с играчите.”

Пред свои близки приятели Йол е споделил, че до следващото лято няма да поема отбор и иска да си почине, да преодолее уволнението от Тотнъм. Той ще остане за известно време в Лондон, а в събота бе забелязан на мач от долните дивизии заедно с помощника си Крис Хютън.