33-годишният чилийски нападател Марсело Салас е решил да прекрати футболната си кариера, съобщи днес Федерико Валдес, президент на футболния клуб Унивесидад де Чили.

"Аз се срещнах тази сутрин с Марсело и той ми каза, че е решил да прекрати кариерата си. Последният професионален мач на Марсело бе в неделя срещу Кобрелоа, в който вкара два гола", каза Федерико Валдес.

Марсело Салас е рекордьор по броя отбелязани голове за чилийския национален отбор – 37 гола, вкарани в 70 мача. Последните два гола на Марсело Салас с националната фланелка бяха в квалификационния мач за световно първенство с Уругвай /2:2/ през ноември миналата година.

Марсело Салас започва своята кариера в Универсидад де Чили, а освен това игра пет сезона в италианските Лацио и Ювентус в периода 1998-2003 година. Салас игра и за аржентинския Ривър плейт, а през последните четири сезона бе в родния си Универсидад де Чили.

Салас е шампион на Италия с Лацио и на Аржентина с фланелката на Ривър плейт.

Марсело Салас бе в основата на класирането на Чили за финалите на световното първенство през 1998 година във Франция, където пак благодарение на Салас и на неговия колега в нападение Иван Саморано националният отбор на Чили се класира за втория кръг.