Полузащитникът на ЦСКА Абдер Кабус не се появи в игра за националния тим на Мароко при загубата с 2:3 от състава на Гвинея в мач от Група А на турнира за Купата на Африканските нации. За тима на Анри Мишел пълни 90 минути записа бившият футболист на Литекс Абделкарим Киси.

 

Резултатът в мача бе открит още в 11-ата минута, когато капитанът на Гвинея Паскал Феиндуно се разписа след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. Защитникът бе точен от малък ъгъл, като за гола голяма вина има и стражът на Мароко, който не реагира по най-добрия начин.

 

До края на първата част възпитаниците на Робер Нозаре пропуснаха още няколко добри положения, но  в крайна сметка резултатът се запази непроменен.

 

Второто полувреме предложи далеч повече емоции като зрителите видяха още четири гола. В 59-ата минута нападателят на Гвинея Бангура увеличи преднината на своя тим след груба грешка в отбраната на Мароко.

 

Радостта на гвинейците обаче трая само една минута. Още в ответната атака Мароко успя да намали до 1:2 след прекрасно попадение на влезлия като смяна през втората част Абучеруан. Халфът стреля от около 25 метра в горния ляв ъгъл и не остави никакви шансове на Камара.

 

Въпреки гола в на Мароко, Гвинея продължи да напада и при една от атаките си Зерка бе задържан за фланелката в наказателното поле и главният рефер не се поколеба да покаже бялата точка.

 

Зад топката застана Феиндуно, който не сгреши и покачи на 3:1 в полза на Гвинея. Само няколко минути по-късно отново Феиндуно се превърна в главно действащо лице. Бранителят получи директен червен картон след като изрита без топка противников състезател.

 

В последната минута на мача Мароко върна още един гол за 2:3, но за повече нямаше време. В даденото от съдията продължение момчетата на Анри Мишел получиха правото да изпълнят свободен удар в близост до вратата на Гвинея, но ударът на Фухами мина далеч над напречната греда.

 

Така Мароко намали значително шансовете си за класиране напред в турнира, като се има предвид, че следващия мач на тима е срещу домакина Гана. В първия си двубой от надпреварата тимът на Абдер Кабус разби Намибия с 5:1.