Отборите на Мароко, Тунис и Камерун се класираха за световното първенство по футбол в Катар по-късно тази година. Мароко надигра Демократична република Конго с 4:1 като домакин в реванша от плейофите в зона Африка и с общ резултат 5:2 се класира за финалите на Мондиал 2022. 

Домакините преодоляха проблемите с контузии през първото полувреме, а Азедин Унахи се разписа на два пъти за Мароко в 21-ата и 54-ата минута, като първият му гол бе след хубав удар от около 22 метра за 1:0. Явад Ел Ямик напусна игра след само 6 минути заради мускулна контузия, а вратарят Ясин Буну бе заменен в 43-ата след като на два пъти получи удари в главата при борба за топката.

Тарик Тисудали реализира за 2:0 в седмата минута на добавеното време на първата част, а в 69-ата Ашраф Хакими покачи на 4:0 за домакините. Бен Маланго намали за 1:4 за ДР Конго в 77-ата минута, оформяйки крайното 4:1.

Тунис и Мали направиха равенство 0:0 във втората среща по между си и след 1:0 в първия мач, Тунис взе квота за световния шампионат в Катар. Футболистите на Мали имаха своите възможности, но не успяха да се разпишат, а тяхно попадение още в петата минута не бе зачетено заради засада.

Най-драматичен бе двубоят в Алжир, завършил с успех с 2:1 за гостите от Камерун след продължения и така с общото 2:2 и повече голове на чужд терен, камерунците ще играят на Мондиал 2022.

Домакините пропуснаха няколко възможности за попадение, като на два пъти Ислам Слимани вкара топката във вратата на съперника – в 49-ата и 98-ата минути, но головете не бяха зачетени заради засада и игра с ръка. След 0:1 в редовното време и общото 1:1 към момента, в 118-ата минута влезлият като резерва бивш защитник на Берое Ахмед Туба вкара за 1:1 в мача и даде надежди на Алжир, но в четвъртата минута на добавеното време на второто 15-минутно продължение Карл Токо-Екамби отбеляза за 2:1 за Камерун и прати тима си на Мондиал 2022.