Мароко започна уверено кампанията си за Купата на африканските нации, след като победи с убедителното 3:0 Танзания в откриващия мач за двата отбора от група “F”. 

В 30-ата минута Хаким Зиеш стреля опасно от пряк свободен удар. Вратарят на Танзания Айши Манула успя със сетни усилия да избие, но притичалият капитан на Мароко Ромен Саис бе най-бърз и с добавка откри резултата за тима на Уалид Реграги. Мароканците можеха да удвоят преднината си няколко минути по-късно, когато отново Зиеш центрира от пряк свободен удар, но нападателят на Севиля Юсеф Ен-Несири стреля с глава в аут.

Шест минути след това отново играчът на Галатасарай бе замесен в опасност пред вратата на Танзания, като получи добра топка и стреля опасно, но Манула успя да избие в корнер. Поредно положение за мароканците се откри само три минути по-късно, когато Ез Абде се озова на отлична позиция, но изстрелът му профуча на вратата.

Втората част започна с нов сериозен пропуск за Мароко, като в 50-ата минута Ен-Несири не успя да засече отлично центриране отдясно. Отново, както и през първото полувреме, последва период от 20 минути, в които не се случи нищо интересно.

Така в 71-вата минута дойде ключов момент в мача, при който вече получилият жълт картон Новатус Дисма от Танзания фаулира грубо Азедин Унахи и след второто си официално предупреждение бе изгонен, като с това сякаш предопредели окончателно изхода на мача.

В 77-ата минута мароканците се възползваха от численото си предимство и удвои резултата. Именно Азедин Унахи направи отлично двойно подаване с резервата Амин Адли и с премерен удар от наказателното поле направи 2:0 за Мароко. Три минути по-късно “атласките лъвове” удариха още веднъж съперника си, след като Ашраф Хакими центрира и намери Юсеф Ен-Несири, който простреля за трети път Манула - 3:0. Попадението бе на ръба на засадата и дори първоначално бе отменено от главния съдия, но след преглед с ВАР бе признато.