Отборът на Мароко финишира на първо място с представянето си в група D на Купата на Африканските нации. Мароканците постигнаха минимален успех над Южна Африка с 1:0 и завършиха групата с три победи по 1:0 и актив от 9 пункта. Единственият гол падна в 90-тата минута, когато Мубарак Бусафа донесе успеха на Хаким Зиеш и компания.

ЮАР пък остана трети и реално се пада преди изиграването на останалите мачове последният „най-добър” трети, който ще продължи към елиминациите. Отборът трябва да се моли Бенин, Ангола и Кения да постигнат слаби резултати, за да може да се запази мястото му към осминафиналите.

В другия мач от срещата Кот д’Ивоар прегази Намибия с категоричното 4:1. Макс Градел откри резултата на „30-и юни” в Кайро в 39-ата минута, а Сери Дие удвои в 58-ата. Каматука намали в 71-ата и сякаш даде надежда на намибийците, но звездата на Кристъл Палас Уилфрид Заха отбеляза трети гол в 84-ата минута, за да може и Максуел Корне да се разпише и оформи крайния резултат.

Така Мароко очаква третия от групите В, Е и F на осминафиналите, докато Кот д’Ивоар ще спори с победителя в група Е от надпреварата.