Хърватинът Анте Чачич е новият треньор на словенския шампион Марибор. Той сменя на поста преминалият в Щурм Грац Дарко Миланич, към когото сериозен интерес проявяваше ЦСКА.

Чачич също е добре познат у нас, след като тъкмо неговият Димамо Загреб отстрани по изключително драматичен начин Лудогорец при първото участие на разградчани в предварителните кръгове на Шампионската лига. Влизането на хърватския шампион в групите на турнира мина през два плейофни мача тъкмо срещу Марибор.

„За мен е истинска чест да работя за такъв клуб“, сподели той при представянето си. „Спомням си, че миналият сезон стоях точно тук на стадион „Людски“. Това е един от най-светлите моменти в моята кариера. Тогава видях един силен отбор на Марибор.“

„Атмосферата също бе фантастична – феновете показаха колко много обичат клуба си. Не се чувствам като странник в Марибор. Идвал съм тук много пъти. Водил съм доста отбори на подготовка в Словения. Марибор е страхотна основа, върху която мога да надграждам.“

„Приоритети ни са ясни – да продължим доминацията си в Словения и да изиграем колкото се може повече мачове в Европа“, допълни Чачич.