Алжир е вторият отбор, който ще спори за титлата на тазгодишната Купа на Африканските нации. „Пустинните лисици” надделяха инфарктно над Нигерия с гол в петата минута на добавеното време, когато звездата на отбора – Риад Марез, поведе своите към финала срещу Сенегал.

По-рано в мача пък Уилиам Троост-Еконг си отбеляза автогол в 40-тата минута, когато засече центриране отляво на Марез с крак и прати топката във вратата на своята селекция, за да може Алжир да поведе.

Все пак в 72-ата минута Нигерия изравни, след като Одион Игало бе точен. Дузпата бе отсъдена за игра с ръка, а нападателят на „суперорлите” бе непоколебим в изпълнението си.

Така се стигна до 95-ата минута, когато Риад Марез изпълни феноменален свободен удар от границата на наказателното поле и насочи топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Даниел Акпеи, за да прати Алжир към финалния дуел на континенталната надпревара в Кайро.

Нигерия ще спори за третото място в турнира срещу Тунис на 17-и юли, докато Сенегал и Алжир се изправят един срещу друг на 19-и юли в Кайро.