Марчело Липи е убеден, ме Италия тепърва стартира на Световното първенство, след два разочароващи резултата в Група F и липсата на победа все още. „Единственото, което има значение, е представянето ни на терена. Имахме среща снощи, и отново тази сутрин преди тренировка, и трябва да внимаваме за капаните, които ни дебнат,” заяви Липи. „Все още можем да направим големи неща на това Световно. Можем да играем много по-добре, отколкото го правехме до момента.”

„Но ние трябва да поемем отговорността за двата мача, които не минаха според нашия замисъл. Нещата не се стекоха много добре, но не бива да гледаме на чашата като наполовина празна, защото тя не е. Няма никаква криза,” продължи той. „Погледнати от определен ъгъл, тези две срещи могат да са негативни, но от друга гледна точка, не са чак толкова. Всъщност, Нова Зеландия имаше само два удара. Парагвай също горе-долу толкова.”

„Аз вярвам, че съм един от треньорите, които използват максимално пейката си, защото знам, че това е решението на проблемите. Много пъти това ни носи успех, но понякога не се получава,” добави Липи.

„Четох, че Капело се притеснява от поведението на играчите си, тъй като усеща в тях страх от турнира. Не искам с нас да се случва същото,” каза още специалистът.

„Словакия ще търси резултат срещу нас. Но не мисля, че ще успеят за измъкнат нещо от нас, както го стори Нова Зеландия”, завърши Марчело Липи.