Карлос Тевес и Лионел Меси ще си партнират в атаката на Аржентина в дербито на Южна Америка срещу Бразилия в събота. До днес медиите отвъд океана не спираха да спекулират с това кой ще е втори нападател до Меси, но Диего Марадона сложи край на слуховете, като обяви стартовата си единайсеторка. Той е предпочел именно Тевес вместо Мартин Палермо, Лисандро Лопес, Серхио Агуело и Езекиел Лавеци.

Аржентина ще излезе в състав: Мариано Андухар, Хавиер Занети, Николас Отаменди, Себастиан Домингес, Габриел Хайнце, Максимилиано Родригес, Хавиер Машчерано, Хуан Себастиан Верон, Хесус Датоло, Меси и Тевес.

Всъщност, тези 11 бяха назовани от журналист на пресконференцията на Марадона, а „божията ръка” само потвърди – „да, това е съставът”.

Марадона изрази увереност, че отборът му може да победи Бразилия, и обяви, че няма да крие нищо, а ще атакува бразилците с цялата „мощ”, която има.

„Трябва да излезем и да задушим Бразилия, да търсим резултат, да ги държим пред тяхната врата, и да внимаваме за Кака, Робиньо и Луиш Фабиано. Да внимаваме да не ни атакуват на контри и след наши грешки,” обясни Марадона. Всичко различно от три точки на практика ще сложи край на световните квалификации за Аржентина.