Аржентинската футболна легенда Диего Марадона заяви днес, че е готов да отреже ръката, с която отбеляза един от най-известните голове в света, за да види филмовата звезда Джулия Робъртс.

Марадона е на фестивала в Кан, за да представи нов документален филм за живота си, дело на сръбския режисьор Емир Кустурица. Той изглежда е омагьосан от звездата от „Хубава жена”.

„Бих направил всичко, за да я видя да върви тук по „Кроазет”. Бих искал да мога да се разходя зад нея и съм способен да отрежа ръката си за това, дори тази, с която отбелязах гола на Англия”, заяви Марадона.

По време на четвъртфинала на Световното първенство в Мексико през 1986 г. в мача срещу Англия Марадона надскочи английския вратар Питър Шилтън, като удари топката с ръка и голът бе зачетен. Мачът завърши 2:1 за южноамериканците, а впоследствие Аржентина спечели първенството. След мача Марадона скандално отказа да признае, че е отбелязал гола с ръка, като заяви, че ако е имало намесена ръка в случая, то това е била „божията ръка”.