Бившият селекционер на националния отбор на Аржентина Диего Марадона заяви, че все още мечтае да се върне начело на "гаучосите", но не и докато президент на Федерацията по футбол на Аржентина е Хулио Грондона.

"Да, селекцията ми липсва, но ще се върна, когато други си отидат /имайки предвид Грондона и мениджъра на аржентинските национали Карлос Билардо/. Те не ми липсват", каза Марадона, чийто договор като селекционер не бе подновен след елиминирането на отбора на четвъртфинал на последното Световно първенство/загуба с 4:0 от Германия/.

Според легендата на аржентинския футбол Билардо е "статуя, с нищо не допринася, никой не го знае, нищо не представлява. Младите играчи не го разбират, старшите в отбора още по-малко. Той трябва да се оттегли", заяви Марадона, когото Билардо е водил, когато бе играч в националния отбор на победоносното Световно първенство през 1986 г. м Мексико.

"Грондона ми каза, че ще ме подкрепя, че постовете във Федерацията ще са винаги отворени и при първия случай, ме отхвърли", обвинява Марадона. Сега селекционер на аржентинския национален отбор по футбол е Серхио Батиста, който също не бе пощаден от критиките на Марадона през последните месеци.