Легендата Диего Армандо Марадона за пореден път не пропусна шанс да жегне Краля на футбола Пеле, като заяви, че от ФИФА са допуснали огромна грешка с връчването на почетна Златна топка на бразилеца.

Не е тайна, че двете икони не хранят особено топли чувства един към друг, и мнозина очакваха реакцията на аржентинеца да бъде по-скоро след церемонията, която се състоя на 13 януари.

„Според мен Пеле завинаги ще си остане вторият най-добър във футбола, когато е сравняван с Марадона“, каза дон Диего. „Погледнете нещата така: в неговата родина, Бразилия, Пеле е вторият най-велик спортист след Аиртон Сена. Пеле винаги е бил втори – дали на международно, дали на национално ниво.“

„Тъжното е, че си е втори и ще остане в тази позиция. Докато връчваше Златната топка на Кристиано Роналдо, Пеле произнесе името му „Кристиано Леонардо“. Това говори достатъчно къде му е мястото. “

„Аз съм щастлив с всичко, което съм постигнал във футбола и в живота. Аз си живея спокойно в Дубай, но Пеле живее във ФИФА“, продължи с нападките Марадона.