Новият треньор на Химнасия Ла Плата – Диего Армандо Марадона взе неочакваното решение да извади от отбора си не един, не двама, а цели 7 души от първия тим. Мерките, които аржентинската легенда предприема, са крайни и имат за цел да прекъснат негативната поредица от резултати.

През миналия месец дон Диего беше приветстван шумно в клуба от аржентинската Примера дивисион, ала до момента не успява да се справи с основната си задача. Под негово ръководство тимът записа три поредни поражения. От началото на сезона Химнасия е единственият тим без нито една победа и с актив от 1 реми и 7 поражения логично заема последното 24-о място.

За да предизвика по-сериозна реакция у своите състезатели Марадона е отпратил цели седмина футболисти да тренират с дублиращия тим – Жонатан Чакон, Гийермо Енрике, Лукас, Мигес, Хуан Каталди, Халил Карабайо, Ерик Рамирес и Лукас Калдерон.

В събота Химнасия има мач срещу предпоследния в таблицата Годой Крус и резултатът от този мач ще покаже дали решението на Марадона е било обосновано. Тимът на Легендата не е изпадал от елита вече над 6 години, след като спечели промоция през 2013-а.