Аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона поиска прошка от своя син – Диего Армандо Марадона, и призна своето бащинство две години след началото на съдебния процес и отказа да плаща алименти. В сряда вечер в съд в Неапол двете страни се споразумяха.

През август 2005 година Марадона каза пред аржентинска телевизия, че той „ще плати с пари за грешките от миналото”, тоест за раждането от Кристина Синагра на сина Диего Армандо-младши.

Чрез своите адвокати Диего Марадона съобщи в сряда, че неговите думи са били погрешно възприети.

„Когато говорех за това в Аржентина, аз не исках до обидя никого. Ако моите думи са били приети като обида, това е станало против моята воля”, написа Марадона-старши.

Бившият капитан на аржентинския национален отбор по футбол се съгласи и да обезщети загубите, да плати предишните задължения по алиментите и да предостави на своя син всичко, предвидено от закона, до навършването на 25 години.

През 2005 година Диего Армандо-младши заведе съдебно дело срещу своя баща, след като Диего Марадона отказа да признае роднинските връзки.

Диего Армандо-младши е роден през 1986 година от извънбрачна връзка на Диего Марадона с италианката Кристина Синагра.

Диего Марадона бе заявил, че признава факта на биологическото бащинство, но не смята извънбрачния си син за свое дете наравно с дъщерите Далма и Джанина, родени от законен брак.