След победите с 1:0 над Уругвай и Германия, треньорът на Аржентина Диего Марадона заяви, че ще се придържа към същата дефанзивна линия, която използва и в двата мача.

Противоречивият наставник, който едва класира Аржентина за Световното първенство в последния мач на тима от квалификациите, повика над 90 играчи за 16-те си мача, откакто начело на Аржентина. Марадона обаче заяви, че е решил да залага на същата дефанзивна линия, която ползва при победите над Германия и Уругвай.

В двата мача той игра с трима централни защитници в лицето на Николас Отаменди, Мартин Демикелис и Валтер Самуел, както и Габриел Хайнце, който в определени случаи също се връщаше в защита. Тази уникална формация се наложи, след като ползването на офанзивни крайни защитници в традиционна система 4-4-2, се оказа провал. "Използвах много крайни защитници, пробвах Санети, Папа, а накрая реших да заложа на четирима централни защитници. Мисля да играя така, това са хората, които ми дават сигурност в защитата. Не допуснаха гол в последните два мача, а срещу Германия попречиха на противника да създаде чисти голови положения", сподели легендарният аржентинец.